Door de telefoon kunnen wij niet bepalen hoeveel lessen je uiteindelijk nodig hebt. Dit is van meerdere factoren afhankelijk. Hier is pas een wijs antwoord op te geven zodra de instructeur met jou heeft gereden. Een gemiddelde leerling heeft eerder veertig dan dertig lesuren nodig. Met ons aanbod aan pakketten zullen de kosten niet hoger uitkomen dan nodig.
Als je 16.5 jaar of ouder bent kun je bij onze rijschool beginnen met autorijlessen. Je kunt bij ons kiezen voor een rijopleiding d.m.v. losse lessen of één van onze voordelige pakketten. Deze pakketten kun je ook plannen in 2 tot 6 weken. Schuw niet om onze rijinstructeurs te raadplegen. Zij zullen altijd uw vragen proberen te beantwoorden. Hieronder een aantal wetenswaardigheden over de praktijklessen:

 

Losse lessen en lespakketten

 
Gaat jouw voorkeur uit naar een opleiding in losse lessen, dan spreek je in overleg met jouw instructeur het aantal lesuren per week af. Wij adviseren je om te beginnen met een intake waarna jouw instructeur een inschatting kan maken van het aantal lessen dat je ongeveer nodig hebt. Je vraagt een tussentijdse toets en/of praktijkexamen aan, als jij en je instructeur denken dat je hier klaar voor bent. Je moet wel in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat.
Na het advies van jouw instructeur kun je kiezen of je verder gaat met losse lessen of dat je een pakket neemt.

Spoedopleidingen

 
Bij spoedopleidingen, die variëren van 2 tot 6 weken, plannen wij de door jou te nemen rijlessen, met aansluitend een praktijkexamen. Belangrijk is wel, dat je tijdig in het bezit bent van een theoriecertificaat. Je doet voorafgaand aan je spoedopleiding een intake van 2 les uur. Deze intake kost slechts € 50,– waarna jouw instructeur motiveert hoeveel lesuren je ongeveer nodig hebt, welk pakket het beste bij je past en welk tempo het meest geschikt voor jou is. Maatwerk dus! Na de intake maken wij, in overleg met jou, een complete planning van jouw rijopleiding.

Tussentijdse Toets

 
Tijdens de opleiding voor het praktijkexamen kun je jouw vorderingen testen met een tussentijdse toets. Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens de TTT hoe het met jouw rijvaardigheid is gesteld. Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiële exameneisen. Je instructeur rijdt mee. De toets duurt even lang als een examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen en om eventuele nervositeit weg te nemen. Deze tussenmeting doe je op ca. 2/3 deel van de rijopleiding. Let op: Je dient wel in het bezit te zijn van een theoriecertificaat!

Advies
Na afloop van de toets krijg je van de examinator en je instructeur een advies over de onderdelen waaraan je nog moet werken. Je kunt dan gericht de rijopleiding gaan afronden.

Wennen
Omdat de TTT hetzelfde verloopt als het examen, weet je precies wat je straks tijdens het examen te wachten staat. De toets is een kans bij uitstek om alvast te wennen aan de examensituatie. Nervositeit wordt zo bij veel kandidaten weggenomen.

Vrijstelling
Je kunt voor het onderdeel bijzondere verrichtingen – deze zijn per 1 november 2003 uitgebreid met twee nieuwe varianten – vrijstelling verdienen op het eerstvolgende examen. Daarvoor hoeven niet alle onderdelen tijdens de toets vlekkeloos te verlopen. Wel moet je over de bijzondere verrichtingen een positief advies krijgen. Hetzelfde geldt voor het onderdeel voertuigbeheersing zodat je op het ‘echte’ examen geen vragen meer krijgt over de motor, banden of dashboard van de auto.
Onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) heeft uitgewezen, dat de slaagkans door een tussentijdse toets met twintig procent kan toenemen.

 

Aantal benodigde lessen

 
In princiepe bepaal jij het aantal lessen wat jij denkt nodig te hebben. Je instructeur geeft uiteraard advies. Alleen als jij ervoor kiest om door middel van een pakket te worden opgeleid, dan bepalen wij op deze wijze het aantal lessen wat je nodig zult hebben.
Kies je er dus voor om losse lessen te volgen, dan hoef je geen intake te doen, al zullen wij je wel aangeven hoeveel lessen je naar verwachting nodig zult hebben. Bedenk echter wel dat wanneer je voor een pakket kiest je goedkoper uit zal zijn.

Angst voor het rijden, wat te doen?

 
Je kunt rustig en veilig beginnen op een afgelegen terrein. Daarna ga je de openbare weg op, naar een plek waar er nauwelijks verkeer is. Je wordt dus niet gelijk in het diepe gegooid. Wij hebben veel ervaring met het begeleiden van angstige cursisten.
Onze instructeur heeft veel ervaring met het begeleiden van angstige cursisten. Hou er wel rekening mee dat je flink wat meer lessen nodig zult hebben dan gemiddeld.
 
 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X